Het infocentrum is elke woensdagmiddag open van 15:00 - 18:00 uur
Ga dat zien: Centrale Markthal en Keith Haring

29.06.23

Ga dat zien: Centrale Markthal en Keith Haring

Ontdek de geschiedenis van deze locatie en duik in de kunst van Marktkwartier West. Het infocentrum mag dan wel gesloten zijn deze zomer, maar in de Centrale Markthal is er een leuke voorstelling voor jong en oud. En liefhebbers van Keith Haring komen ook aan hun trekken.

Ontdekking van de Centrale Markthal
Kent u de geschiedenis van deze unieke plek middenin Amsterdam? Deze zomer worden de geheimen van de Centrale Markthal onthuld in Erfgoedparade, een theatrale ontdekkingstocht voor het hele gezin. In dit storytelling theater van Erris van Ginkel vertellen de marktmeester, de dadelverkoper, de bananenrijper, de horecaman, de olijvenverkoper hun geheim. Hoe zorgden zij bijna een eeuw lang voor het eten van Amsterdammers? Hoe leerden we in Amsterdam op die manier nieuwe culturen kennen? Ontdek de smakelijke geschiedenis van deze plek. De voorstelling Erfgoedparade is om en om op zaterdagen en zondagen in de maanden juli en augustus te zien. Boek hier uw ticket. 

Keith Haring
De Keith Haring-mural op het terrein van Het Food Center is al vanaf het begin het unieke DNA van het gebied. Dit geweldige culturele erfgoed wordt straks één van de verbindende factoren tussen Marktkwartier West en de omringende buurten en wijken. De schildering is in Europa een van de grootste bewaard gebleven werken van Keith Haring in de openbare ruimte. Wilt u meer weten over deze spraakmakende kunstenaar en activist? Op dit moment is één van Keith Haring’s grootste stukken ‘Amsterdam Notes’ te zien in de erezaal van het Stedelijk Museum. Het stuk geldt als een ‘Heilige Graal’ onder de Keith Haring-fans. Haring tekende het ten tijde van zijn eerste museale expositie ooit, in 1986 in het Amsterdamse Stedelijk. Maar liefst 38 meter aan fantasierijke monsters en kolossale dieren. Tussen deze wezens dansen, vrijen, vliegen en springen menselijke figuren. Keith Haring’s Amsterdam Notes is tot en met 5 november te zien in het Stedelijk. Boek hier uw tickets. 


Terug naar nieuwsoverzicht