We zijn begonnen

De metamorfose van een afgesloten terrein naar een eigenzinnige woonwijk is begonnen. 
Dit is nog niet zichtbaar, maar op de achtergrond wordt hard gewerkt aan de realisatie van dit ambitieuze project. Het Foodcenter wordt compacter en verhuist naar de noordkant van het gebied. Dit schept ruimte voor een nieuw stuk stad met een unieke ligging. Direct aan de Jan van Galenstraat tussen Jordaan en Westerpark wordt dit ambitieuze project gerealiseerd. Ben je enthousiast geworden?

Informatiemarkt voor buurtbewoners op 2 maart


Op 2 maart is er een informatiemarkt voor buurtbewoners, van 19.15 tot 21.30 uur in de Markkantine, Jan van Galenstraat 6. We hebben dan nog geen informatie over woningen en prijzen, wel over hoe het gebied met woongebouwen, bedrijfsgebouwen en openbare ruimte vorm krijgt. Vanwege de verwachte grote belangstelling kunt u kiezen uit een starttijd om 19.15 uur, 20.00 uur of 20.45 uur. Plaatsen zijn te reserveren op marktkwartierwest.eventbrite.nl. Door spreiding van de bezoekers kunnen wij meer persoonlijke aandacht besteden aan uw vragen. Uiteraard is het bezoek gratis.

De informatie over de verkoop van de eerste woningen volgt dit najaar, in het nog te openen verkoop- en informatiecentrum. Wat u op 2 maart te weten kunt komen is: 

  • De uitstraling en het karakter van het gebied: stedenbouwkundige opzet, beeldkwaliteit van de gebouwen, toegankelijkheid, openbare ruimte, verkeer, duurzaamheid en verbindingen. 
  • Hoe Marktkwartier West wil bijdragen aan gezonde verstedelijking. 
  • Wat al is vastgesteld in het bestemmingsplan en waarvoor nog gemeentelijke (inspraak)procedures worden doorlopen.
  • Hoe het zit met de planning en de volgorde van de bouwactiviteiten.
  • Wat er gaat gebeuren op het vernieuwde groothandelsterrein en met de monumentale Markthal.

werp een blik op jouw toekomst

We zijn nog niet zo ver dat we je kunnen verbluffen met prachtige schetsen van de verschillende woningen en er zijn nog geen verkoop- of huurprijzen beschikbaar. 

Zoek je een woning?

Wil je een woning kopen of huren in Marktkwartier West? Schrijf je dan in als geïnteresseerde.
 

Meld mij aan

Omgeving

Het best bewaarde geheim van Amsterdam wordt binnenkort stap voor stap prijsgegeven. Een nieuw hart voor Amsterdam-West, voortaan verbonden met de rest van de stad. Te ontdekken voor alle Amsterdammers.

Locatie

Wie woont in Marktkwartier West, wil de wijk niet uit. Maar toch: het Westerpark en de Jordaan zijn op loopafstand. Winkels en openbaar vervoer om de hoek, goede uitvalswegen vlakbij.